Från teatertekniker till patienttransportör

Uppdaterad:
Publicerad:

Jonatan Bergman arbetar i vanliga fall som teatertekniker på Regionteater Väst i Borås. I samband med utbrottet av covid-19 fanns det en möjlighet att tillfälligt byta arbetsplats och hjälpa till inom andra verksamheter i regionen, en chans som Jonatan tog.

Vecka 22 gjorde han sin första vecka som patienttransportör inom Regionservice. Första veckan startade med en introduktionsutbildning och nu utför han själv patienttransporter fram till och med vecka 27.

Hur fick du idén till att ”låna ut” dig själv till en annan verksamhet?
Under ett personalmöte nämnde vår VD att det fanns en möjlighet att få arbeta och göra en insats inom Västra Götalandsregionen. Jag funderade på idén och bollade med min sambo som jobbar på sjukhuset i Borås. Vi kom fram till att jag borde kunna hjälpa inom verksamheten patienttransporter. Efter att ha pratat med min chef om det fick jag ok att kontakta verksamheten och se om det fanns möjlighet att göra en insats hos dem. Efter några mejl och telefonsamtal hade jag ett start- och slutdatum för min nya roll som patienttransportör på sjukhuset.

Hur har det fungerat att komma in på en ny arbetsplats och arbeta med nya arbetsuppgifter?
För mig tycker jag att det har fungerat bra. Det är en ganska liten arbetsgrupp som jag väldigt fort blev insläppt i. Det svåra är att lära sig att hitta och förstå alla vägar man ska ta för dem olika tillfällena.

Vad tänker du kring det nya upparbetade samarbetet?
Jag tycker det känns väldigt skönt att kunna få möjlighet att hjälpa till och göra en tjänst för en verksamhet som behöver mig mer än teatern för tillfället. Jag är bara glad att det gick att lösa och hoppas att det har varit givande även för sjukhuset och de andra patienttransportörerna.

Hur ser du på att ha arbetat inom en annan verksamhet i regionen?
Jag tycker det har varit intressant att testa att göra något helt annat, speciellt nu i coronatider.