Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Första avtalsutbildningen för leverantörer genomförd

Avtalsutbildning hålls på Regionens hus i Göteborg
Avtalscontroller Jessica Manley och Erik Forthmeiier håller utbildning för leverantörerna ISS, Coor, Rimab och Fix Clean.

Rätt leveranskvalitet och goda relationer med leverantörer och kunder är bakgrunden till att avtalscontrollers på Regionservice tagit fram en särskild avtalsutbildning för nya leverantörer.

Enheten Uppföljning Serviceentreprenad ansvarar för de servicetjänster som Regionservice utför på entreprenad, det vill säga via externa leverantörer. Enheten tar både fram avtalen och följer upp dem. Nytt för i år är att i kravspecifikationen för upphandlade avtal står det att kontaktpersoner hos leverantören ska gå en obligatorisk avtalsutbildning för att få en grundläggande kunskap i avtalet och på vad de kommer att följas upp på.

I vanliga fall vid upphandling är det en utvald grupp hos leverantörerna som granskar upphandlingsmaterialet, räknar på det och lämnar anbud. Om de tilldelas och avtal tecknas är dessa personer med initialt men deras arbete är inte alltid att ansvara för driften när avtalet är igång.

- Genom att kravställa att leverantörerna deltar vid en avtalsutbildning ledd av våra avtalscontrollers försäkrar vi oss om att leverantörernas medarbetare i ledande position har de grundläggande avtalskunskaperna. Detta leder till att vi tillsammans med våra leverantörer kan lägga kraft på utveckling och snabba lösningar när avtalet träder i kraft, istället för att diskutera eller tolka avtalets paragrafer. Det är också en stor hjälp för våra leverantörer så att de inte begår avtalsbrott på grund av okunskap, säger Jenny Svensson, enhetschef.

Nu har första utbildningstillfället hållits i Göteborg för leverantörer i det nya lokalvårdsavtalet. Enhetens avtalscontrollers har under våren arbetat med detaljerna i det nya avtalet och satt samman utbildningsdagen.

- Detta ger oss en bra start för att få rätt leveranskvalité och ett värdefullt sätt att inleda en god relation med både leverantörer och kunder. Utbildningen är den första i sitt slag. Vi har varit i kontakt med andra landsting som gör större upphandlingar av tjänster och inte stött på att någon gjort så här tidigare. Flera är där emot intresserad av att höra hur detta faller ut för oss, avslutar Jenny. 

 

Enheten Uppföljning Serviceentreprenad ansvarar för de servicetjänster som Regionservice utför på entreprenad. Alla inom VGR har möjlighet att avropa dessa tjänster. Exempel på tjänster är restaurang- och kafé, fönsterputs och lokalvård till förvaltningar inom Västra Götalandsregionen.