Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Modernisering på Tvätteriet

På Tvätteriet Alingsås pågår ett moderniseringsarbete. Precis som i övrig verksamhet i Regionservice används teknikens möjligheter för att underlätta eller förbättra arbetet.

Den senaste investeringen är att den manuella granskningen av plagg ersätts med en robot. Roboten plockar klädesplagg från frammatade högar på ett rullande band. Plaggen går genom en scanner och finns det kvarglömda saker i fickorna så säger roboten ifrån och plagget plockas ut och töms på det som är kvarglömt.

Tvätteriet Alingsås hanterar cirka 37 ton tvätt om dagen och av dem är ungefär 50 000 klädesplagg. Tvätten sorteras, tvättas och viks för att sedan skickas ut till vården igen. Varje dag hittas kvarglömda saker i tvätten. Vanligast är namnskyltar, nycklar och pennor. Även stickande eller skärande material glöms och är en fara för dem som hanterar tvätten. Tidigare fick alla klädesplagg manuellt genomsökas efter kvarglömda saker. Med den nya scannern plockas de kläder med kvarglömda saker ut, vilket gör att endast de behöver genomsökas.

Senast uppdaterad: 2019-06-24 13:28