Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetenscentrum – erfarna projektledare stöttar i regionprojekt

Kompetenscentrums erfarna konsulter har stöttat Koncernstab HR i ett projekt för utforma och införa gemensamma karriärutvecklingsmodeller – ett steg på väg för VGR att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

VGR har som ambition att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. En del i detta är att utforma och införa gemensamma karriärutvecklingsmodeller för prioriterade yrken inom vården. Karriärmodeller är ett stöd för verksamheterna i den strategiska kompetensförsörjningen. 

Kompetenscentrum fick i uppdrag att stötta förvaltningar inom hälso- och sjukvården i införandet av regiongemensamma karriärsutvecklingsmodeller.  En karriärutvecklingsmodell består av flera olika nivåer och tydliggör sambandet mellan kompetens, arbetsuppgifter, ansvar och lön. Ett uppdrag som projektledarna på Kompetenscentrum drivit med framgång.

- Projektledarna har successivt byggt upp kontaktnät och förtroende hos såväl uppdragsgivare som verkställare, i ett uppdrag med stort inslag av förändringsledning, säger Heidi Ström, chef kompetensförsörjning Koncernstab HR samt beställare av Kompetenscentrums tjänst.

Genom ett framgångsrikt samarbete över förvaltningsgränserna har projektet skapat goda förutsättningar för ett enhetligt införande, där erfarenhet och goda exempel tas om hand. 

- Kompetenscentrum visar på projektkunskap och målmedvetenhet tillsammans med lyhördhet och driv, avslutar Heidi Ström.

Kompetenscentrum levererar interna konsulttjänster inom projektledning, förändringsledning, verksamhetsutveckling och HR. De har specialistkunskap inom bland annat process- och organisationsutveckling, verksamhetsstyrning, digitalisering och tjänstedesign. Kompetenscentrums uppdrag är att erbjuda professionella konsulttjänster till samtliga regionens förvaltningar och bolag.

Kompetenscentrums tjänster