Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Anpassning av sjukresor under covid-19

Det har tagits en rad nya beslut gällande sjukresor och tillfälliga ändringar av regelverket har tillämpats. Allt för att minska smittspridningen och säkerställa transporten för både patient och förare.

Den senaste tiden har det genomförts snabba och omfattande förändringar inom sjukresor för att kunna erbjuda en säker sjuktransport för en av de mest utsatta grupperna, äldre och sjuka. Sjukreseenheten på Regionservice, Västtrafik, koncernkontoret och vården har haft ett nära samarbete för att snabbt kunna sprida information om nya beslut och riktlinjer. Allt för att säkerställa transporten för både patient och förare.

- Det är många som är inblandade för att sjukresor ska fungera. Det krävs ett bra samarbete både när det gäller att få till förändringar och att kommunicera dem. Det är en utmaning när det ska gå fort, men vi har ett gott samarbete mellan alla parter, säger Lena Larsson Martinsson servicechef för sjukresor inom Regionservice.

Beslutade förändringar

Några exempel på beslut som fattats är:

  • Ersättning ska betalas ut för parkeringsavgifter och trängselskatt till patienter som tar egen bil till vården.
  • Patienter som är 70 år eller äldre och behöver vård får numera åka sjukresetaxi trots att de i vanliga fall inte uppfyller de medicinska kraven för sjukresa.
  • Västtrafik har infört ensamåkning för alla sjuk- och färdtjänstresenärer samt tagit bort möjligheten att boka en sjukresa eller en färdtjänstresa med plats i framsätet.
Senast uppdaterad: 2020-04-27 15:12