Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Anpassningar i Regionens hus

Samtliga verksamheter inom Regionservice arbetar kontinuerligt med att minska risken för smittspridning av covid-19. I Regionens hus har många förändringar gjorts.

I Regionens hus har bland annat extra tvål satts ut samt handdesinfektion på utvalda platser, extra tömning av papperskorgar i och med ökad handtvätt samt mer frekvent sanering av handtag och tryckknappar. Det har även satts upp skyddande skärmar i receptionen, både för personal och medarbetares säkerhet. Mercy Molina Gonzaga är samordnare för servicevärdar i Regionens hus i Göteborg.

Vilka anpassningar har skett i Regionens hus?

Det har genomförts många förändringar. Vi har lagt ut informationsblad i både Oasen och i matsalen. Vi har även plockat bort möbler och glesat ut antalet sittplatser för att medarbetare ska kunna hålla avstånd till varandra. Det går även runt värdar i Oasen och matsalen som vänligt ber om att hålla avståndet mellan varandra. Sedan har vi utökat städningen av handtag, tryckknappar och ytor som berörs ofta. Samtliga bestick i matsalen, även de rena som inte har använts, diskas i slutet av dagen.

Hur har dina arbetsuppgifter förändrats?

Vi har fått fler extra uppgifter och vi behöver tänka ännu mer på hygien. Vi har också infört extra städning av exempelvis toaletter nu när man tvättar händerna oftare.

Hur upplever du att förändringar i Regionens hus har blivit bemötta?

Personalen uppskattar att vi infört dessa förändringar och de lyssnar och respekterar dem. Vi har även sett att de flesta håller avståndet i matsalarna. Vi har alla ett eget ansvar i detta och även om vi gärna vill sitta tillsammans när vi äter eller tar en kaffe får vi tänka på andra i vår omgivning i denna situation.

Senast uppdaterad: 2020-04-27 12:03