Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ökad volym på Sisjödepån

Sisjödepån är Västra Götalands centrallager för materiel till vården. Under coronavirusets framfart har det skett både anpassning och utveckling för att möta behovet som finns just nu inom vården, pga av coronaviruset.

- Vi har fått rekrytera ny personal väldigt snabbt för att säkra upp eventuella sjukdomsbortfall, men också omfördelat personal till andra uppgifter, säger Caroline Jivefalk, servicechef Sisjödepån Order/Leverans, Regionservice. Vi har också satt ihop en dedikerad grupp för att säkra hanteringen av särskilt kritiskt material såsom skyddsutrustning och intensivvårdsprodukter.

Sisjödepåns lageryta har också fått utökas då det kommit in stora leveranser från leverantörer, men också gåvor från allmänheten. Gåvorna hanteras via en speciell grupp på VGR där också Regionservice är representerade.

-De stora leveranserna som kommer har gjort att vi inte riktigt fått plats i våra befintliga lokaler, så vi har behövt tänka om och nytt. En intilliggande lokal har hyrts och där håller man på att ta ner en vägg som möjliggör en enklare logistik för det materiel som flödar in. Vi har också byggt om våra pallställ för att öka vår kapacitet, säger Caroline. 

Depån har också hyrt in fyra extra truckar för att hantera den ökade volymen med gods som kommer in.
- Vi har lånat personal från affärsområde 3 från Campus Nya Varvet som hjälper till i utlastningen. Det gjorde att två personer av Depåns personal endast kunde ägna sig åt att hantera allt gods som vi fått ställa i källaren, vilket var en väldigt bra lösning, avslutar Caroline Jivefalk.

Senast uppdaterad: 2020-04-28 12:23