Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionservice hanterar lager för skyddsutrustning på SÄS

När arbetet med prioritering av skyddsutrustning började fick Regionservice en förfrågan om att skapa ett centralt lager och ett hållbart system för materialhanteringen på SÄS.

Tack vare ett väl utvecklat samarbete med vården var Regionservice med i ett tidigt stadie i stabsledningen SSL på SÄS. När arbetet med prioritering och ransonering av skyddsutrustning började sattes ett system upp där varje avdelning fick till sig ett standardlager som delas ut av Regionservice medarbetare.

- Vi kunde snabbt vara behjälpliga och frigöra resurser som annars arbetar dagligen med materialpåfyllnad, säger Emma Strand, områdeschef SÄS. Vi är väldigt stolta över att kunna hjälpa till och vi har också fått mycket positiv feedback från vården.

- Vår samverkan med Regionservice medarbetare har varit ovärderlig för vårt framgångsrika arbete med hantering av skyddsmaterial på sjukhuset. Vårt arbete har inspirerat andra förvaltningar att organisera sitt arbete på liknande sätt, säger Maria Nilsson, beredskapssamordnare och stabschef i SSL på SÄS. Tjejerna i förrådet är också fantastiska, noggranna och pålitliga!

Avdelningarna kommer varje morgon för att hämta ut den mängd de förbrukat senaste dygnet. Arbetsmomenten har delats upp på flera personer som ansvarar för en liten del, för att underlätta snabb upplärning av ersättare samt skapa ett hållbart system.

- Vi har även lånat ut vår servicechef Henrik Ryhnell som resurs för materialhantering, cirka 2 timmar per dag under några veckor, för att stötta vården ytterligare med beställningar och optimerade flöden rörande material för covid-19, berättar Emma.

 

 

Senast uppdaterad: 2020-04-27 12:05