Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Viktigt att värna om patient och personal

Hjälpmedelscentralen (HMC) har gjort förtydliganden för hur hjälpmedel som varit i kontakt med patienter med covid-19 ska hanteras.

- Vården använder medicinsk utrustning, sängar och andra hjälpmedel som varit i kontakt med patienter med covid-19. Det är viktigt att tillmötesgå deras behov. Leveranserna är viktiga och att hjälpmedel lämnas och hämtas på rätt sätt så att det inte sker någon smittspridning, säger Jonas Wiik och Anna Altenstedt som är områdeschefer på Hjälpmedelscentralen. Det är viktigt för oss att värna om patienterna, vården samt vår personal.

Hjälpmedelscentralen har gått ut med tydliga instruktioner för hur hjälpmedel som varit i kontakt med patienter med covid-19 ska hanteras. Dessa rutiner skiljer sig inte nämnvärd från de normala rutinerna. Hjälpmedel ska noga desinficeras innan de hämtas tillbaka till HMC.

HMC har också tydliga instruktioner när det gäller möten i hemmen med patienter och förskrivare som behöver hjälp med ett hjälpmedel. Inför konsultationer på hjälpmedelscentralen genomförs en kontroll att det inte finns några symptom hos besökare.
- Om möjligt genomför vi helst mötet som en konsultation online, avslutar Jonas Wiik.

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2020-04-27 13:06