Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt IT-stöd för patienttransporter på SU

Nytt IT-stöd för patienttransport

Det nya IT-stödet för interna patienttransporter är nu driftsatt på Sahlgrenska och Östra sjukhuset med gott resultat enligt huvudprojektledare Mikael Östling.

- Det har varit ett bra samarbete mellan projektledningen, styrgrupp, leverantören och delprojekten på Sahlgrenska och Östra. Det som kvarstår är ytterligare utbildning för vårdpersonalen för att fullt nå ut med IT-stödets funktionalitet och även få in det nya arbetssättet.

Det nya arbetssättet innebär att alla patienttransporter kommer att beställas av vården via webbverktyget Columna. Det innebär full transparens för beställarna, som får en överblick och struktur i de beställningar som görs, samt status i varje beställning.

- Vi hade en otroligt lyckad utbildningsvecka för vården med över 35 välbesökta drop-in tillfällen, säger Dennis Berg, delprojektledare på Östra sjukhuset. Tack vare det har övergången gått smidigt och vi har med oss flertalet av vårdavdelningarna samt de två stora undersökningsavdelningarna.

Majoriteten av enheterna på centralkliniken, som står för cirka 80 procent av patienttransporterna, är igång med beställningar, med undantag för IVA, som av förståeliga skäl, avvaktar på grund av Covid-19.

- Vårdavdelningarna är rörande överens om att systemet gör att man har bättre översikt på patienter som är på väg till och från undersökningar, vilket är en stor fördel. Allt som allt har vi haft en bra driftsättning och har goda förutsättningar inför fortsättningen! säger Dennis.                                 

IT-stödet är redan igång på Mölndals sjukhus och ska härefter implementeras i följande ordning på SÄS, NÄL, Kungälv och Alingsås. Totalt sju sjukhus ska få webbverktyget till och med 2021.

Om IT-stödet för patienttransporter
Syftet med det nya systemet är att få ett regionövergripande IT-stöd för de interna patienttransporterna på sjukhusen.  IT-stödet ska underlätta utförandet av effektiva servicetjänster som i sin tur kan frigöra resurser till kärnverksamheten
Senast uppdaterad: 2020-06-22 13:44