Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bättre fakturahantering med ny e-fakturatjänst

I september 2021 implementerades en ny e-fakturatjänst som innebär att all elektronisk fakturering sker genom en regionalt förvaltad tjänst.

Tjänsten för e-faktura kommer att användas vid såväl vårdfakturering som kund- och leverantörsfakturering. E-fakturatjänsten kommer att påverka både granskare och beställare i form av extra kontroller och att leverantörer får korrekta fakturauppgifter.

- Tjänsten kommer att underlätta arbetet för både administrativ personal och vårdpersonal genom att säkra upp att fakturor har korrekt innehåll och att de dirigeras automatiskt till rätt mottagare. Med hjälp av ökade kontroller kommer den nya tjänsten även minska felhanteringen av inkommande e-fakturor. Leverantörer kommer också uppleva att det blir enklare att fakturera VGR då det genom den nya tjänsten blir en väg in för dem, säger Christofer Wiechert, projektledare för den nya e-fakturatjänsten. 

En projektgrupp med deltagare från Ekonomiservice på Regionservice, VGR IT och Objekt Ekonomi & Ersättning från koncernkontoret arbetar med att ta fram en regional förvaltningsorganisation som nyttjar den gemensamma tjänsten för e-fakturering. 

 

Läs mer om Ekonomiservice

Regionservice område Ekonomiservice finns till för alla verksamheter i Västra Götalandsregionen. Vi erbjuder:

  • Budget, fakturahantering, redovisning, ekonomisk uppföljning, fordonsadministration, sjukresor samt förvaltning och utveckling av ekonomisystem.
  • Konsulttjänster inom ekonomi för Västra Götalandsregionen.
  • RPA

Har du frågor kring fakturahantering hittar du svar samt kontaktuppgifter på Servicewebben: 
Leverantörsfaktura - Regionservice Servicewebb (vgregion.se)

Senast uppdaterad: 2021-09-30 15:42