Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Uppskattad steriltransport på Östra sjukhuset

Ralf Timback och Erik Lidin på Östra sjukhusets steriltransport.

Inom område Östra finns en enhet som stöttar vården med steriltransport. Tjänsten har funnits i drygt ett år, och startades upp i februari 2021 med Ralf Timback som samordnare.

- Vi levererar sterila verktyg från Sterilcentralen till alla operationsavdelningar på Östra sjukhuset; Centralkliniken, Kvinnokliniken, Barnkliniken samt Nya barnsjukhuset. Sedan hämtar vi kontaminerat gods och kör tillbaka till Sterilcentralen, berättar Ralf.  

Tidigare steriliserade respektive klinik de verktyg som behövdes inför operation. Från det att Regionservice fick uppdraget i februari 2021 tog det åtta dagar att få i gång tjänsten. Givetvis i tätt samarbete med uppdragsgivaren. Ralf besökte varje operationsavdelning för att stämma av hur de ville ha det och hade täta möten med Sterilcentralen för att få ihop rutiner för alla arbetsuppgifter.  

Utöver Ralf jobbar totalt sex medarbetare med tjänsten i tre-skift, dygnet runt. Det är två fasta turer om dagen som levererar gods till operationssalarna förutom de uppdrag som vården ringer in. Inställelsestiden till sterilcentralen är fem minuter, tre minuter vid akuta situationer.  

– Vår kund är till 100 % nöjd, vi har levererat varje uppdrag i tid, och våra medarbetare får mycket uppskattning från vårdpersonalen. Vi lägger väldigt mycket fokus på att introducera våra medarbetare i arbetssättet, tydlighet och kommunikation är nyckeln, säger Ralf, som är väldigt stolt över sin enhets prestation. 

Erik Lidin har varit med sedan enheten Steriltransport startades och trivs som medarbetare:  

- Det är spännande att arbeta nära operationsavdelningar och Sterilcentralen, det är kul att se hur det fungerar. Det roligaste på jobbet är att träffa alla trevliga människor.  

Senast uppdaterad: 2022-08-15 15:08