Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nationellt erfarenhetsutbyte om vårdnära service

Den 23 september träffades det nationella nätverket Best Service, för serviceorganisationerna inom Sveriges regioner, i Göteborg. Dagens tema var Vårdnära service, ett ämne som är högaktuellt vad gäller kompetensförsörjningen för vården.

På agendan delade region Uppsala, region Dalarna och Västra Götalandsregionen med sig av sina erfarenheter av vårdnära service.  

- Det är jätteroligt att bjuda in nätverket till Göteborg, säger Sandro Giorgini, utvecklingschef på Regionservice samt styrelsemedlem i Best Service. Vi har haft många intressanta diskussioner med inspel från olika delar av landet där man jobbar med vårdnära service. Det är olika hur man jobbar och hur långt man har kommit men det är på väg fram - det är tydligt att det hjälper vården.  

Från Västra Götalandsregionen berättade Christoffer Montell från Lumell Associates och Erik Hallberg, Regionservice om projektet avlastning genom vårdnära servicetjänster. Projektet avslutas den 30 september och regionstyrelsen har uppmanat sjukhusförvaltningarna i VGR att fortsätta satsningen.  

Best Service är ett frivilligt nationellt nätverk för serviceorganisationerna i samtliga regioner. Nätverket syftar till att utveckla servicefrågor inom hälso- och sjukvården.
bestservice.se

Senast uppdaterad: 2022-09-28 10:42