Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Internkonsulter med VGR-kompetens gör skillnad

Konsulttjänster är en verksamhet som erbjuder professionella internkonsulter med VGR-kompetens. Verksamheten, som har funnits sedan år 2008, har idag cirka 90 anställda.  

Varför ska man anlita interna konsulttjänster? 

– Jag vill nämna tre anledningar. För det första är vi är en flexibel partner som är mån om att förstå dig som uppdragsgivare och dina utmaningar. För det andra har vi en bred VGR-kompetens vilket till exempel innebär att vi har hög förståelse för regionens organisationskultur och beslutsprocesser. För det tredje strävar vi alltid efter att ligga i framkant. Det innebär att vi, i takt med utvecklingen och digitaliseringen av offentlig sektor, arbetar med att stärka vår kunskap runt regionens behov, både nu och framöver, säger Monica Ekström, områdeschef för Konsulttjänster 

Inom vilka områden kan man anlita en internkonsult? 

– Vi erbjuder professionellt konsultstöd inom projekt- och förändringsledning, verksamhetsutveckling, administration, kommunikation, HR, säkerhet och beredskap samt event och mötesservice. Dessutom utvecklar vi ständigt vår kompetens och våra kompetensområden utifrån regionens behov och efterfrågan. Därför kan det löna sig att först kontakta oss när du har ett konsultbehov, tipsar Monica Ekström. 

Kan du ge exempel på områden där ni engagerats som internkonsulter och fått göra skillnad? 

– Vi får möjlighet att vara med och driva väldigt många utmanande och engagerande projekt och uppdrag varje år, så det är förstås svårt att välja. Jag framhåller gärna våra samarbeten med Regionala Barnuppdraget, Högsbo närsjukhus, Sjukhusapoteken, Folktandvården, Regional laboratoriemedicin, Förvaltningen för Kulturutveckling och olika avdelningar och staber inom Koncernkontoret. Vi har varit med i många utvecklingsarbeten genom åren och på det sättet fått möjlighet att vara med och göra skillnad, avslutar Monica Ekström.  

Läs mer om interna konsulttjänster på servicewebben 

Senast uppdaterad: 2024-02-09 22:12