Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skyddsmateriel till kommuner

Efter gott samarbete kring behov av skyddsutrustning levererar Skövdedepån nu visir, munskydd och handskar till kommuner i Västra Götaland.

I början av april inleddes ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och VästKom. VästKom representerar de 49 kommunerna runt om i Västra Götaland för att försöka ta reda på deras behov av skyddsutrustning. Sedan inkom Länsstyrelsen med en förfrågan till VGR och Skövdedepån om att agera LogistikHub för det skyddsmateriel som respektive kommun kan begära från Socialstyrelsen.

När behovet var klargjort startade Regionservice en logistik kring detta och försedde kommunerna med först visir och sedan ytterligare skyddsmateriel. Det skyddsmateriel som levereras ska bland annat gå till personer som arbetar inom äldreomsorg och hemtjänst. 
- Det känns väldigt bra att vi kan hjälpa kommunerna med skyddsmateriel och leveranserna har nu kommit fram och kommunerna har varit väldigt glada och nöjda, säger Peter Hellman, områdeschef för Skövdedepån.

Senast uppdaterad: 2020-04-28 12:25