Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Snart är det inflyttningsdags till Regionens Hus i Göteborg

Regionens Hus i Göteborg står snart klart och i maj 2019 börjar inflyttningen för några av VGRs verksamheter. Redan innan det står klart så är huset miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld, vilket innebär att huset är beräknat att ha låg energiförbrukning, en sund innemiljö och med giftfria material.

Miljöcertifiering av ett hus eller byggnad ger ett kvitto på dess miljöprestanda och alla byggnader certifieras enligt Miljöbyggnads krav på förnybar energi samt ljudnivåer och fuktsäkerhet.

Västfastigheters linje är att arbeta mot hållbarhet i stort och Regionens Hus ska vara ett föredöme. Allt material som används i bygget betygsätts, allt ifrån färg, golvplattor till undertaksplattor. Miljöcertifieringen görs av Sweden Green Building Council, Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Certifieringsnivåerna är guld, silver och brons och alla certifieringar godkänns av en tredje part. Redan innan Regionens Hus i Göteborg invigs har det en Guldcertifiering och efter en viss tid i drift omprövas certifieringen och då beslutas om den tidigare Guldcertifieringen får behållas.

Nytt arbetssätt ABW

När Regionens Hus står klart i maj flyttar cirka 1 500 VGR-medarbetare in.Det nya huset är inrett enligt ABW koncept (aktivitetsbaserad miljö) vilket innebär möjlighet till nytt arbetssätt och till ökat samarbete. ABW miljön innebär att medarbetarna inte har en fast arbetsplats utan kontoret erbjuder ett flertal olika zoner som ska svara mot de behov som finns för att genomföra det dagliga arbetet. Miljön ska vara kreativ och erbjuda goda möjligheter till samarbete och utbyte av information över verksamhetsgränserna.