Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ung rådgivare: Hanna Co, verksamhetsutvecklare på Regionservice

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har sedan 2013 haft ett forum för unga rådgivare. Att vara ung rådgivare innebär att du stöttar regiondirektören och koncernledningen i regionövergripande frågor. En av årets unga rådgivare är Hanna Co som jobbar som verksamhetsutvecklare på Regionservice.

Hanna, berätta om din tjänst som verksamhetsutvecklare!  
Min tjänst som verksamhetsutvecklare är mycket bred. Det innebär att delta i och leda projekt som utvecklar logistiken i alla våra verksamheter, bland annat på Hjälpmedelscentralen, Tvätteriet och VGRs centrallager Sisjödepån. Jag stöttar verksamheten i planering, genomförande och uppföljning. Just nu leder jag ett förbättringsarbete på Sisjödepån där vi tittar på våra verksamhetsprocesser och försöker identifiera områden där verksamheten ser förbättringspotential. Våra verksamhetsprocesser behöver både anpassas och effektiveras för att möta kundernas förväntan och ökade krav. Jag arbetar tätt med medarbetarna och servicecheferna, hjälper till att genomföra studier som ger underlag för att kunna fatta beslut.  

Hur gick det till när du sökte till att bli Ung rådgivare till regiondirektören?
Jag hittade Ung rådgivare på intranätet och hade tänkt ta upp att jag ville delta i detta forum på mitt kommande medarbetarsamtal. Min chef var snabbare och berättade vid ett tillfälle att han ville nominera mig.

Varför sökte du?
Framförallt behöver jag lära mig mer om vår enorma organisation och dess beslutsvägar, våra gemensamma mål och utmaningar. Jag vill knyta relationer med personer som har andra professioner. Det är dessutom roligt och omväxlande att de är i min egen ålder.

Hur kändes det när du fick beskedet att du blivit utvald?
Jag känner mig tacksam och peppad.

Vad ska en ung rådgivare göra?
Vi ska bidra med vårt sätt att se på befintliga och framtida utmaningar. Sätta fokus på de frågor som ligger oss närmast samt ta fram och ge förslag på konkreta lösningar. Vi ska utmana andras såväl som våra egna idéer och lösningsförslag, det krävs givetvis att vi aktivt inhämtar kunskap om vår organisation och omvärlden.

Vad kan just du bidra med?
Jag representerar Regionservice och har mycket kunskap om vår organisation. Andra deltagare kan få bättre insyn i vad vi gör och hur vi arbetar för att säkerställa samt förbättra förutsättningarna för vårdens verksamhet.