Statusrapport MIV 2.0
Breddinförandet av MiV 2.0 har tagit fart och nu pågår fyra lokala införandeprojekt i Regionen.
Arbetet i MIV projektet har tagit full fart. Nyligen har driftsättningsarbetet påbörjats av enheter i Lidköping som ska uppgraderas från lokal MiV till MiV 2.0, ett arbete som kommer att pågå under stora delar av hösten.
I början av oktober inledes också arbetet med att uppföra förråd för de första enheterna i Uddevalla som då startar upp sin driftsästtningsfas. Detaljplanering av alla aktiviteter är igång samt utbildning av de
medarbetare som ska delta i arbetet.
- Vi har en spännande höst framför oss där vi utöver införandeprojekten jobbar vidare med att utveckla MiV-konceptet ytterligare, till exempel med att anpassa MiV 2.0 till operationsenheternas förutsättningar, säger Elin Westlin projekledare för MiV.
Uppdateringar om hur implementeringen fortlöper och vad status är i respektive införande publiceras på MiV-sidan varannan månad.
Läs mer: MiV 2.0s webbsida
Detta är MIV 2.0
MiV står för Materialförsörjning i vården och är en av de prioriterade insatserna i Logistik- och försörjningsprogrammet. Syftet med MiV är att utveckla och effektivisera materialförsörjningen inom vården och genom detta minska kostnaderna för materialhantering, frigöra tid i vården samt ha en ökad beredskap.
-
I september 2021 implementerades en ny e-fakturatjänst som innebär att all elektronisk fakturering sker genom en regionalt förvaltad tjänst.
-
Sedan i juni stöttar extra många servicemedarbetare vården genom att utföra vårdnära servicetjänster i ett 70-tal verksamheter.
-
I november skickas en kundenkät ut till de förvaltningar som använder och beställer Regionservice tjänster.
-
Pandemirestriktionerna har upphört. VGR Konferens och Event och mötesservice har förberett konferensverksamheten inför det ”nya normala”.
-
Västra Götalandsregionen gör just nu en västsvensk kraftsamling för hållbar omställning inom elektrifiering, som en del av Miljömål 2030 och Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030.
-
Arbete pågår med att ta fram ett beslutsunderlag för lokalisering och dimensionering för de av regionens försörjningsfunktioner som finns i servicenämndens regi.
-
Projekt “Välfärdsteknik i samverkan” undersöker enhetligt sortiment av digitala hjälpmedel för invånare, region, kommun och privata vårdgivare i Västra Götaland.
-
Den 1 september tog Regionservice över bemanningen för PCR-provtagningen på Landvetters flygplats, där civilförsvarsförbundet bemannat sedan i mars.
-
Breddinförandet av MiV 2.0 har tagit fart och nu pågår fyra lokala införandeprojekt i Regionen.
-
SÄS Hotell är ett vårdhotell för patienter som inte behöver en traditionell vårdplats. Här jobbar servicemedarbetare och vårdpersonal sida vid sida för att ge god service och medicinsk vård i en trygg miljö.