Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu finns det nya kylda rätter på patientmenyn

Menyn för kylda portionsrätter är uppdaterad med ett antal nya maträtter.

Totalt består menyn nu av 14 rätter: fisk-, kött/kyckling- och vegetariska. Menyn har kompletterats med rätter såsom svamprisotto med citron och timjan och en variant på den klassiska franska grytan coq au vin. Efter önskemål från vården tillkommer tre nya vegetariska rätter. Under våren kommer menyn att kompletteras med ytterligare goda rätter.

Menyn finns på webben och i pdf-format för utskrift. Nytt för menybladet är att man med hjälp av sin mobiltelefon kan scanna en QR-kod för att komma till webbsidan och se maträtternas ingredienser, näringsvärde och maträtternas klimatpåverkan per portion.

Meny kylda portionsrätter

Fakta om kylda rätter

Syftet med de kylda rätterna är att patienter som av olika skäl inte vill eller kan äta på ordinarie serveringstider ska kunna få god och näringsriktig mat, utöver den ordinarie patientmenyn. Vidare kan kylda rätter även bidra till en minskning av matsvinnet då vårdavdelningar slipper beställa extra matbrickor för att säkerställa att mat ska finnas för exempelvis nyinkomna patienter på vårdavdelningen. På vissa sjukhus kan både anhöriga och personal beställa kylda rätter via Swish.

Senast uppdaterad: 2021-02-25 16:00