Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samarbete kring serviceleveranser

Regionservice och Mariestads kommun skriver samarbetsavtal kring serviceleveranser på Mariestads sjukhus.

Servicenämnden beslutade hösten 2020 att utreda förutsättningar för ett samarbete med Mariestads kommun gällande serviceleveranserna till regionala verksamheter i Mariestad. I dialogen framkom ett gemensamt intresse för att Mariestads kommun skulle ta över leveranserna av servicetjänsterna på Mariestads sjukhus.

Nu arbetar Regionservice tillsammans med Mariestads kommun på att ta fram ett samarbetsavtal kring utförandet där serviceleverans av lokalvård övergår till Mariestads kommun med start 1 mars 2021. 

- Vårt arbete tillsammans med Mariestads kommun är ett mycket bra exempel på en inriktning som vi vill se mer av, säger Erik Hallberg, affärsområdeschef Regionservice. Utgångspunkten i våra samarbeten är att använda våra gemensamma resurser på ett bättre sätt. Vår förhoppning är att vi nu ska använda samarbetsformerna som vi arbetat fram tillsammans med Mariestads kommun som underlag och inspiration till flera samarbeten i regionen.

Senast uppdaterad: 2021-02-23 19:44