Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionservice och Kungälvs kommun i samarbete

Ett samarbete i pilotform mellan region och kommun startar kring produktion av måltider till äldreboende.

Regionservice och Kungälvs kommun testar samarbete kring produktion av måltider till initialt ett äldreboende. Under pilotprojektet produceras äldreboendets måltider i produktionsköket på Kungälvs sjukhus.

- I dialog mellan parterna har det framkommit att både VGR och Kungälvs kommun har ett stort intresse i att undersöka möjligheterna till samarbete i leveransen av måltider, berättar Erik Hallberg, affärsområdeschef Regionservice.

Kommunen har flera kök som inte möter framtida behov, medan stora investeringar har gjorts i regionens produktionskök. De senaste åren har dock volymerna för patientmåltider på sjukhus minskat på grund av förändringar i vården.

- Vårdtider blir kortare och vårdplatser färre. Detta innebär att Regionservice nu har en överkapacitet gällande produktion av patientmåltider, säger Erik Hallberg.

I december 2020 var förstudien klar och gemensamt beslut om genomförande av pilot togs. Piloten startar den 17 mars 2021. Den genomförs under våren med löpande utvärdering för att avslutas i augusti då beslut tas om eventuellt införande på fler äldreboenden i Kungälvs kommun.

Senast uppdaterad: 2021-02-24 15:30