Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tidplan för införandet av MiV 2.0

Breddinförandet av Materialförsörjning i vården MiV 2.0 i Västra Götalandsregionen har nu dragit igång. Alla 37 enheter i den första etappen på Skas Skövde samt de sju enheter som flyttat in i den nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra, får nu sin materialförsörjning av förbrukningsmaterial och patienttextilier med MiV 2.0

-Vi är också igång med de införanden som står näst på tur, säger Elin Westlin, projektledare MiV 2.0 och verksamhetutvecklare Regionservice.

NU-sjukvårdens arbete i det lokala införandeprojektet har startat och planen är att först rulla ut MiV 2.0 i Uddevalla med start under hösten 2021 och sedan NÄL med start i början av 2022.

Övergripande tidplan MIV 2.0

Projektledarna för införandet på Alingsås lasarett och på SÄS håller på att starta upp arbetet i projektgrupperna, där det just nu jobbas med första faserna i införandeprojekten.

-Därefter kommer enhet för enhet att rullas ut på våra sjukhus fram till 2023, avslutar Elin. Införandet av MiV på SU:s tomter är under utformning. Detaljplanering kring detta pågår just nu. 

Parallellt med de pågående införandena arbetas det kontinuerligt med att förvalta och vidareutveckla konceptet ytterligare.

  • Animering är en av de tjänster Regionservice erbjuder - ett rörligt och levande material som effektivt förmedlar ditt budskap.

  • Du som är förskrivare är välkommen att anmäla dig till Hjälpmedelscentralens basutbud. Tipsa gärna dina kollegor.

  • Arbetet med att bygga ett nytt specialistsjukhus i Högsbo pågår för fullt. Regionservice ansvarar för att driva arbetet med att utveckla försörjnings- och servicelösningar tillsammans med hälso- och sjukvården.

  • Under perioden 12 april – 30 maj testas en insamlingsrutin av matavfall på avdelnings- och personalkök på Mölndals sjukhus.  

  • Efterfrågan på tjänster inom digitala möten och event har ökat kraftigt. Regionservice erbjuder skräddarsydda lösningar utifrån behov och önskemål.

  • Ett samarbete har inletts mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Regionservice, där område Måltider ska stötta sjukhusförvaltningen i måltidsfrågor.

  • Breddinförandet av Materialförsörjning i vården MiV 2.0 i Västra Götalandsregionen har nu dragit igång. Alla 37 enheter i den första etappen på Skas Skövde samt de sju enheter som flyttat in i den nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra, får nu sin materialförsörjning av förbrukningsmaterial och patienttextilier med MiV 2.0

  • Uppgiftsväxlingen inom NU-sjukvården har varit i drift sedan 2018 och förbättringsarbetet med kvalitet och effektivitet i servicetjänsterna fortsätter tillsammans med Regionservice.

Senast uppdaterad: 2021-04-27 16:00