Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skräddarsydda digitala event

Efterfrågan på tjänster inom digitala möten och event har ökat kraftigt. Regionservice erbjuder skräddarsydda lösningar utifrån behov och önskemål.

I och med pandemin har många av oss behövt ändra rutiner i vårt dagliga arbete. Det inkluderar bland annat ökad interaktion via digitala verktygKonsulttjänster och Konferenscentrum har märkt av en ökad efterfrågan gällande hjälp av att utforma, planera och genomföra digitala möten och event. Verksamheter inom VGR kan få hjälp med helt digitala event samt så kallade hybridmöten, där det både är deltagare på plats och på distans. 

Den 3 mars 2021 genomfördes Chefsforum, ett arrangemang för alla chefer inom Koncernkontoret. Syftet med dagen är att ge cheferna möjlighet till ökad dialog. Regionservice bistod med tjänster så som konferenskoordinering, teknik- och produktionstjänster. 

- Vi är väldigt nöjda med Konsulttjänsters goda insatser inför och under vårt arrangemang Chefsforum. Vi har fått återkoppling om att produktionen både såg proffsig ut och att den fungerade bra. Ingen nackdel heller att vi haft kul under tiden, säger Anna-Carin Wårdh, strateg Koncernkontoret.

Exempel på ytterligare tjänster Konsulttjänster erbjuder: 

 • PPT – hjälp med layout och tillgänglighetsanpassning 
 • Livetextning, efterhandstextning och teckentolkning 
 • Foto och/eller inspelning av filmer 
 • Animering, ljudeffekter och musik 
 • Projektledning

Boka en studio i Stationshuset

Nu finns det möjlighet för verksamheter inom VGR att boka en ny studio i Stationshuset vid Regionens hus i Göteborg där man kan genomföra en professionell produktion av ett digitalt möte. Studion kan bokas via Event och mötesservice och erbjuder både teknik och personal som på plats hjälper dig att genomföra ditt arrangemang. Det finns utrymme för två talare att använda scenen samtidigt med antingen ståbord eller sittgrupp. Inför och under din sändning/inspelning får du hjälp med mötescoachning, teknisk support och utrustning, genomgång/genrep inför mötet, lokal samt inbjudning och information till deltagarna. 

Har du frågor om studion eller vill göra en bokningsförfrågan, välkommen att höra av dig till Event och mötesservice via mejl konferensadm@vgregion.se. 

För mer information eller frågor 

Du hittar mer information på Regionservice Servicewebb om Konsulttjänster och vilka tjänster de erbjuder. Du är även välkommen att kontakta Konsulttjänster via e-post konsulttjanster@vgregion.se  

 • Animering är en av de tjänster Regionservice erbjuder - ett rörligt och levande material som effektivt förmedlar ditt budskap.

 • Du som är förskrivare är välkommen att anmäla dig till Hjälpmedelscentralens basutbud. Tipsa gärna dina kollegor.

 • Arbetet med att bygga ett nytt specialistsjukhus i Högsbo pågår för fullt. Regionservice ansvarar för att driva arbetet med att utveckla försörjnings- och servicelösningar tillsammans med hälso- och sjukvården.

 • Under perioden 12 april – 30 maj testas en insamlingsrutin av matavfall på avdelnings- och personalkök på Mölndals sjukhus.  

 • Efterfrågan på tjänster inom digitala möten och event har ökat kraftigt. Regionservice erbjuder skräddarsydda lösningar utifrån behov och önskemål.

 • Ett samarbete har inletts mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Regionservice, där område Måltider ska stötta sjukhusförvaltningen i måltidsfrågor.

 • Breddinförandet av Materialförsörjning i vården MiV 2.0 i Västra Götalandsregionen har nu dragit igång. Alla 37 enheter i den första etappen på Skas Skövde samt de sju enheter som flyttat in i den nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra, får nu sin materialförsörjning av förbrukningsmaterial och patienttextilier med MiV 2.0

 • Uppgiftsväxlingen inom NU-sjukvården har varit i drift sedan 2018 och förbättringsarbetet med kvalitet och effektivitet i servicetjänsterna fortsätter tillsammans med Regionservice.