Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SU och Regionservice samarbetar kring patientkost

Ett samarbete har inletts mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Regionservice, där område Måltider ska stötta sjukhusförvaltningen i måltidsfrågor.

Samarbetet innebär att Regionservice ska stödja och följa upp utvecklingen i patientkost, till en början i följande tre områden:

 • Inventering av avdelningar med kort vårdtid för ett eventuellt införande av kylda rätter. Denna inventering pågår för närvarande.
 • Inventering av nuvarande egenkontrollprogram på vårdavdelningar, avseende efterlevnad och kvalitet, samt förslag till revidering och åtgärdsplan.
 • Kartläggning av kompetens och utbildningsbehov för kostombud samt genomförande av utbildningar.

Tanken är att område Måltider kontaktar vårdenhetschefer på de olika sjukhusen inom SU löpande under 2021, med start i april.

- Det känns väldigt bra att vi kan stödja med vår måltidskompetens och avlasta på de områden där kanske sjukhuset inte själva hinner med, säger Linda Martinsson, områdeschef Måltider.

 • Animering är en av de tjänster Regionservice erbjuder - ett rörligt och levande material som effektivt förmedlar ditt budskap.

 • Du som är förskrivare är välkommen att anmäla dig till Hjälpmedelscentralens basutbud. Tipsa gärna dina kollegor.

 • Arbetet med att bygga ett nytt specialistsjukhus i Högsbo pågår för fullt. Regionservice ansvarar för att driva arbetet med att utveckla försörjnings- och servicelösningar tillsammans med hälso- och sjukvården.

 • Under perioden 12 april – 30 maj testas en insamlingsrutin av matavfall på avdelnings- och personalkök på Mölndals sjukhus.  

 • Efterfrågan på tjänster inom digitala möten och event har ökat kraftigt. Regionservice erbjuder skräddarsydda lösningar utifrån behov och önskemål.

 • Ett samarbete har inletts mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Regionservice, där område Måltider ska stötta sjukhusförvaltningen i måltidsfrågor.

 • Breddinförandet av Materialförsörjning i vården MiV 2.0 i Västra Götalandsregionen har nu dragit igång. Alla 37 enheter i den första etappen på Skas Skövde samt de sju enheter som flyttat in i den nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra, får nu sin materialförsörjning av förbrukningsmaterial och patienttextilier med MiV 2.0

 • Uppgiftsväxlingen inom NU-sjukvården har varit i drift sedan 2018 och förbättringsarbetet med kvalitet och effektivitet i servicetjänsterna fortsätter tillsammans med Regionservice.

Senast uppdaterad: 2021-04-27 16:44