Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Animering - ett effektivt verktyg

Animering är en av de tjänster Regionservice erbjuder - ett rörligt och levande material som effektivt förmedlar ditt budskap.

Hadi Irandoost är kommunikatör på Konsulttjänster inom Regionservice och specialiserad på animeringar.

- Visuell kommunikation har en stor inverkan på mottagaren och har länge använts inom kommunikationsarbeten för att förmedla budskap. I dag är det en av de viktigaste faktorerna för kommunikation, säger Hadi Irandoost, kommunikatör Konsulttjänster inom Regionservice.

Du arbetar bland annat med animeringar, hur kan man använda det som ett verktyg i olika sammanhang?

Animeringar kan vara ett kraftfullt och effektivt verktyg för att förmedla budskap. Animering är en bildkonst och varar längre i sinnet. Det är ett rörligt och levande material vilket ökar attraktionskraften och materialet får mer fokus av mottagaren.

Genom animeringar kan du presentera en ny värld för mottagaren och skapa en mer engagerad publik. Animeringar har hittat en speciell plats inom många områden, såsom filmer, datorspel, administrativa och statiska rapporter, produktannonsering samt barnunderhållning med mera.

Hur arbetar du med animation?

När jag får in ett manus från kunden analyserar jag det och bestämmer den visuella stilen utifrån ämnet. Därefter ritar jag upp en storyboard och börjar sedan illustrera och animera materialet. Det sista steget är att lägga till musik och ljudeffekter.

När ser du det som en fördel att använda animeringar?

Animering har många fördelar andra medier inte har när det gäller berättande och överföring av information.

Genom animeringar kan man visa det som sker i det mänskliga sinnet och förmedla det visuellt till mottagaren. Animeringar används därför i stor utsträckning inom områden såsom storytelling, utbildning, dataanalys, marknadsföring och så vidare.

För mer information

Konsulttjänster erbjuder tjänster inom exempelvis film, foto, animation, grafikdesign och livesändning. Läs mer om vilka tjänster Konsulttjänster erbjuder på Regionservice servicewebb: Konsulttjänster
Du kan även kontakta dem via e-post: konsulttjanster@vgregion.se

  • Animering är en av de tjänster Regionservice erbjuder - ett rörligt och levande material som effektivt förmedlar ditt budskap.

  • Du som är förskrivare är välkommen att anmäla dig till Hjälpmedelscentralens basutbud. Tipsa gärna dina kollegor.

  • Arbetet med att bygga ett nytt specialistsjukhus i Högsbo pågår för fullt. Regionservice ansvarar för att driva arbetet med att utveckla försörjnings- och servicelösningar tillsammans med hälso- och sjukvården.

  • Under perioden 12 april – 30 maj testas en insamlingsrutin av matavfall på avdelnings- och personalkök på Mölndals sjukhus.  

  • Efterfrågan på tjänster inom digitala möten och event har ökat kraftigt. Regionservice erbjuder skräddarsydda lösningar utifrån behov och önskemål.

  • Ett samarbete har inletts mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Regionservice, där område Måltider ska stötta sjukhusförvaltningen i måltidsfrågor.

  • Breddinförandet av Materialförsörjning i vården MiV 2.0 i Västra Götalandsregionen har nu dragit igång. Alla 37 enheter i den första etappen på Skas Skövde samt de sju enheter som flyttat in i den nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra, får nu sin materialförsörjning av förbrukningsmaterial och patienttextilier med MiV 2.0

  • Uppgiftsväxlingen inom NU-sjukvården har varit i drift sedan 2018 och förbättringsarbetet med kvalitet och effektivitet i servicetjänsterna fortsätter tillsammans med Regionservice.

Senast uppdaterad: 2021-05-11 09:24