Post och paket

Postlådor för in- och utgående post till och från Regionens hus Göteborg finns bakom kontorsreceptionen. Här hittar du även ett urval av kuvert för intern och extern post, inklusive de särskilda svarskuvert som du använder för brev som ska postas i vanliga, gul postlådor (utanför VGR:s verksamheter).

Etiketter för porto, samt särskilda adressetiketter för märkning av paket, REK och andra försändelser kan du få hos kontorsreceptionen. Här kan du också be att få till exempel vadderade kuvert i olika storlekar. Om ni planerar ett större utskick, är vi tacksamma om ni meddelar receptionen detta åtminstone senast onsdag veckan innan, så att vi hinner säkerställa att det finns tillräckligt med kuvert och liknande för er.

Inkommande post sorteras i bokstavsordning på efternamnet.

 • Du som har flera efternamn får behörighet till de olika postfacken/-mapparna för alla dina namn. Eftersom det inte går att garantera var din post placeras i postfack som flera andra personer har tillgång till, eller vilket av dina efternamn som avsändaren väljer när de adresserar dina brev, är det bättre att ge dig möjlighet att kunna kolla postmapparna för alla dina namn.

Du får ett e-postmeddelande från Arbetsplatsservice när du har post att hämta. Det kan vara ett eller flera brev. Hämta din post snarast när du fått e-postmeddelandet.

 • (Undantag: Västtrafiks medarbetare har separat posthantering)

Utgående post hämtas och skickas iväg via postterminalen på SU två gånger per dag, kl 07:00 och 12:00.

 • Post som ska lämna huset, både intern och extern post, inrikes och utrikes, lägger du i lådan för utgående post uppe på hyllan.
 • Post som ska till någon som arbetar här i Regionens hus Göteborg kan du lägga i postlådan som står på golvet, med en bild på Regionens hus.

Du får också ett e-postmeddelande om du har fått paket eller annan leverans, exempelvis REK eller SIM-kort. Paketen och de andra försändelserna hämtas ut i receptionen, över disk. Det går också bra att be en kollega om hjälp, som då kvitterar ut försändelsen mot sitt eget VGR-ID. Tänk på att ha med ditt E- tjänstekort för legitimering.

I närheten av kontorsreceptionen finns ett litet rum med paketeringsmaterial om du behöver slå in paket. Dörren in dit låser receptionen upp åt dig.

Adresser

På den här sidan ser du vilka adresser som gäller för att skicka post Regionens hus Göteborg.

Adresser till Regionens Hus Göteborg.

Leveransadress för paket, godsmottagningen på baksidan:

 • Regionens hus
  Södra sjöfarten 11
  411 04 Göteborg

För dig som ska ta emot REK (rekommenderade brev), ge denna adress till avsändaren, så kan internposten snabbare hämta ut det åt dig via sin fullmakt:

 • [Förvaltning]
  [Eventuellt personnamn - står det först istället, måste brevet hämtas av dig personligen!]
  Postterminalen Göteborg
  413 45 Göteborg

Uppge namn samt förvaltning för att post och leveranser ska nå rätt mottagare.

Verksamheter på den här listan har VGR internpost: använd ofrankerade kuvert!