Kylda portionsrätter

Gröna kryddor

Våra kylda portioner är till största del lagade från grunden och ger patienter möjligheten att välja måltid efter egen smak och aptit. Stor vikt har lagts på smak och utseende.

Maten lagas av kockar med matglädje och är en del i vårt arbete med minskat matsvinn och minskad klimatpåverkan.

För oss är det viktigt att det finns något för alla och vi vet att patienter har varierande behov. Därför erbjuder vi ett utbud med maträtter som är laktosfria, glutenfria, vegetariska, utan fläskkött samt lättuggade.

Är du anhörig och vill beställa en kyld portionsrätt - kontakta din anhöriges vårdavdelning.

Tillfälliga förändringar

På grund av leveransproblem från livsmedelsgrossisten kan grönsakerna i de kylda rätterna ändras med kort varsel. Innehållsförteckningen på de kylda rätternas etiketter är korrekta och uppdaterade i samband med tillfällig förändring, men observera att de kan skilja sig från innehållsförteckningen på webbsidan.

Om kylda portionsrätter

Syftet med de kylda rätterna är att patienter som av olika skäl inte vill eller kan äta på ordinarie serveringstider ska kunna få god och näringsriktig mat, utöver den ordinarie menyn. Maten tillagas och kyls ned för att sedan förpackas i en förpackningsmaskin i modifierad atmosfär, vilket gör att maten får en hållbarhetstid på 12 dagar. Lådorna förses därefter med en etikett med information om innehåll och bäst-före-datum. Vårdavdelningar kan beställa portionsrätter som är lätta att värma i mikrovågsugnen vid behov. Maten är näringsberäknad och det finns flera olika rätter att välja mellan för att kunna tillgodose olika behov hos olika patienter, till exempel vegetarisk, vegansk, glutenfri, laktosfri och fläskfri kost.