MiV 2.0 tar plats på NÄL

Uppdaterad:
Publicerad:

Efter att MiV 2.0 genomförts på Uddevalla sjukhus var det i januari dags att starta driftsättningen på NÄL. Först ut är mottagningarna.

NU-sjukvården har varit tidigt ute med uppgiftsväxling. Med materialförsörjning i vården, MiV 2.0, tar sjukhuset ytterligare steg för att frigöra tid för vårdpersonal att ägna sig åt patientarbete och att effektivisera och utveckla sortiment i samverkan med VGR:s serviceförvaltningar.

Fastighet, stöd och service sköter hanteringen
I MiV 2.0 är det förvaltningen Fastighet, stöd och service som servar NU-sjukvårdens verksamheter med beställningen och hela hanteringen av artiklar från Sisjödepån samt bädd-, bad- och patienttextilier från Tvätteriet Alingsås. Inför start har omfattande förberedelser gjorts för att se över, lokalisera och inventera verksamheternas olika förråd, material och sortiment. Nuläge har mätts, produkter inventerats och urval harmonierats efter de behov som vården sett. Detta har bland annat resulterat i att urvalet av artiklar minskat från 3 000 till 1 100. 

Vårdavdelningarna näst på tur
MiV 2.0 skulle startats på NÄL under 2022, men införandet försenades på grund av att ombyggnationerna för transithallen och avemballeringsrummet drog ut på tiden. Men sedan januari 2023 är arbetssättet nu igång även där. 

– Efter en del barnsjukdomar känns det som det löper på bra. Vi har ett bra samarbete med Fastighet, stöd och service, som matchar behoven och justerar så gott de kan utifrån våra önskemål, säger förändringsledare Janne Malmborg.  

Införandet av MiV 2.0 pågår på mottagningarna på NÄL fram till april. Därefter är det vårdavdelningarnas tur. En mer detaljerad tidsplan för resterande delar av MiV-projektet i NU-sjukvården kommer i april.

Läs artikeln på NU-sjukvårdens intranät