Vad gör en ekonomiadministratör?

Uppdaterad:
Publicerad:

Allt började med en praktik hösten 2015, nu arbetar Malin Bromander som ekonomiadministratör hos interna konsulttjänster inom VGR. Det bästa med hennes arbete är att kunna hjälpa och underlätta vardagen för någon annan.

Du arbetar som ekonomiadministratör, vad gör man då?

Jag jobbar med redovisning av patientkassor och fakturahantering. En kort beskrivning är att jag kontrollerar den dagliga försäljningen i patientkassor och upprättar bokföringsordrar vid differenser som inte kassapersonalen kan rätta själva. Jag åker även ut på revisioner hos förvaltningarna.

I fakturahanteringen ingår det bland annat kontering, vidarefakturering, upprätta underlag, registrering samt ta fram viss statistik. Som ekonomiadministratör ger man stöd och service åt regionens förvaltningar så som sjukhus och vårdcentraler med flera, så att de kan koncentrera sig på deras verksamhets huvudsakliga syfte.

Hur länge har du arbetat hos Ekonomiservice?

Jag startade min praktik hösten 2015 som sedan blev ett timvikariat och därefter en tillsvidareanställning hösten 2016.

Varför sökte du dig hit?

Det som lockade mig var egentligen min okunskap om VGR, jag förknippade bara VGR-loggan med sjukhus, ungefär så. Det väckte en nyfikenhet och den växte sig ännu större när man väl insåg hur stor organisationen var. VGR kändes som en trygg och bra arbetsgivare.  

Vad är det bästa med att arbeta som intern konsult?

Servicen skulle jag säga, att vi hjälper till med det vi är bra på och att vi kan underlätta någon annans vardag. Man får även ett stort nätverk och samarbetar mycket med andra medarbetare inom Ekonomiservice och VGR.

Skulle du rekommendera någon annan att söka sig till Ekonomiservice?

Absolut, det är ett varierande arbete och häftigt att arbeta i en stor organisation.