Feriepraktik på Regionservice

Sommaren 2019 gjorde cirka 100 gymnasieungdomar feriepraktik inom Regionservice. Under 4 veckor får feriepraktikanter prova på att jobba inom våra serviceyrken. För Regionservice är det en chans att tidigt fånga upp ungdomarnas nyfikenhet på serviceyrken och förhoppningsvis få en och annan att välja oss som arbetsgivare så småningom.

Lowa Grann var feriepraktikant på Hjälpmedelscentralen i Mölndal

Lowa var feriepraktikant på Hjälpmedelscentralen.

Lowa, vad har du fått göra under din feriepraktik på Hjälpmedelscentralen?

Jag fick vara på flera olika avdelningar – på returen av 
rullstolar, på det stora lagret och hjälpa till med orderplock och göra klart för leverans, packa ordrar och på tvätten där jag fick tvätta dynor från de rullstolar som kommit tillbaka. Jag fick även lära mig datasystemet. Allt var roligt men på olika sätt!

Hur har det varit under din feriepraktik, har du trivts?

Det har varit jättebra, med en gång när jag kom dit var alla väldigt välkomnande, otroligt hjälpsamma och snälla. När fyra veckor gått ville jag gärna jobba längre! Jag har fått jobba självständigt och ta egna initiativ och lärt mig massor!

Skulle du kunna tänka dig att jobba inom servicebranschen eller vården senare?

Vården intresserar mig inte så mycket men servicebranschen är perfekt som sommarjobb och extrajobb. De har frågat mig om jag kan tänka mig komma tillbaka nästa sommar och jobba extra och det vill jag gärna.

Har du fått lära dig någon nytt, något som du inte visste innan?

Jag hade ingen erfarenhet av detta tidigare, så jag var lite nervös innan, men det går jättebra att inte ha någon tidigare erfarenhet. Jag förstod snabbt hur det fungerade och hade jag något problem vara alla så hjälpsamma. Jag har fått lära mig väldigt mycket, när jag varit på de olika stationerna förstod jag hur allt hänger ihop, hela apparaten med hjälpmedel

Zaman Hassani var feriepraktikant på lokalvården område Sahlgrenska 

Zaman gjorde sin feriepraktik på Sahlgrenska.

Zaman, vad har du fått göra under din feriepraktik?

Jag har gått bredvid och hjälpt lokalvårdarna på Boic:en på Sahlgrenska med att städa patientrummen, korridorerna och toaletterna. Jag har också fyllt på handsprit och annat material.

Hur har det varit under din feriepraktik, har du trivts?

Ja, det har varit jättebra. De har varit jättesnälla. Det var lite svårt att hitta avdelningarna första veckan men sen gick det bra. 

Skulle du kunna tänka dig att jobba inom servicebranschen eller vården senare?

Ja, servicebranschen.

Har du fått lära dig någon nytt, något som du inte visste innan?

Jag har aldrig praktiserat på sjukhus förut, det var första gången inom just detta område. Men jag har varit på Stena Fastigheter tidigare så servicebranschen var inte ny.  Jag visste inte att man måste städa så mycket varje dag på sjukhuset. Det är bra att praktisera, man lär sig många nya saker om sjukvården som man inte visste innan.