Grönsakssoppa

4 portioner (3,5 dl per portion)

Ingredienser: 

80 g purjolök
1 st vitlöksklyfta
500 g krossad tomat
4 tsk grönsaksfond (koncentrerad)
6,5 dl vatten
80 g vitkål
175 g rotfrukter
1 msk frysta örter
1 tsk spiskummin
Ev. 1 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar

  1. Strimla purjolöken och fräs den i olja, tillsammans med finhackad vitlök.
  2. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och vatten. Låt koka upp.
  3. Dela vitkål och rotfrukter i mindre bitar. Tillsätt i soppan och koka dem mjuka.
  4. Tillsätt frysta örter och spiskummin.
  5. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar.
  6. Red soppan vid behov.
  7. Servera soppan med en klick crème fraiche.