Offentliga måltidens dag

Publicerad:

Den 19 oktober firas Offentliga måltidens dag i hela landet. Sjukhusköken inom VGR kommer denna dag att erbjuda en höstinspirerad lunchmeny med fokus på närproducerade råvaror.

På menyn finner vi morotssoppa på svenska morötter tillsammans med hummus gjord på svenskodlade vita bönor. Till detta serveras hembakat bröd bakat på ekologiskt vetemjöl. Köken erbjuder även en mustig nötköttgryta med lingon och svamp. Denna serveras med kokt potatis och sallad gjord på svenskodlad kål.

Som tredje alternativ erbjuds en currydoftande fisksoppa med svenska rotfrukter. Till detta serveras färskt hembakat bröd. Till dessert serveras skogsbärspaj med vaniljsås.

Denna dag uppmärksammas de cirka tre miljoner måltider som varje dag serveras på sjukhus, förskolor, skolor och inom omsorgen. På sjukhusen utgör måltiden en viktig och betydande roll i patientens trivsel, hälsa och tillfrisknande.

Hoppas att dagens meny sprider en värmande atmosfär så här i hösttider. Smaklig måltid!

FIsksoppa med rotfrukter och curry
Gryta på nötkött, svamp och lingon. Serverad med broccoli och kokt potatis.
Paj med bär. Serverad med vanlijsås