Viktiga säkerhetsmeddelanden från leverantören ICU Medical gällande väggladdare och återuppladdningsbart batteri till CADD Solis ambulatoriska infusionssystem.

2 säkerhetsmeddelanden gällande tillbehör till CADD Solis har inkommit från leverantören ICU Medical. 
Säkerhetsmeddelandena avser artikel 72729 Wall-mount AC Adapter (väggladdare) och artikel 69101 Återuppladdningsbart batteripack, Litiumjonbatteri 3,7V. CADD Solis

Artikel 72729 Wall-mount AC Adapter (väggladdare)
Tillverkaren har identifierat att vid skada på ingångkontakten så kan metallkontakterna till väggladdarens kropp exponeras. En skada på ingångskontakten kan därför medföra exponering av ström som potentiellt kan leda till brännskador eller elektriska stötar.  Skadade strömsladdar ska inte användas. 

Artikel 69101 Återuppladdningsbart batteripack, Litiumjonbatteri 3,7V. CADD Solis
Leverantören har uppmärksammat att det har förekommit fall där skador på det återuppladdningsbara batteripaketet har orsakat kortslutning i batteriet. En kortslutning kan leda till att batteriet smälter vilket kan leda till behandlingen avbryts och larmen ”Lågt batteri” eller ”Urladdat batteri” visas. Skadade batterier ska inte användas. 

Så länge väggladdaren och det återuppladdningsbara batteriet är hela så kan dem användas som vanligt.

Om en skadad väggladdare eller återuppladdningsbart batteri identifieras så ska en felrapport skrivas. 

Under v 41 kommer informationsutskick ske till patienter som har något av tillbehören tillsammans med en CADD Solis pump. 

För mer information, var god läs säkerhetsmeddelandena i dess helhet via länk nedan

URGENT Field Safety Notice - FA2406-02 - CADD-Solis Battery Pack (Swedish).pdf

URGENT Field Safety Notice - FA2404-05 - CADD AC Adapter (Swedish).pdf