Idag invigs VGR:s första interna återbruksverksamhet

Uppdaterad:
Publicerad:

Åter i bruk är VGR:s första interna återbruksverksamhet. Verksamheten hanterar kontor-, konferens- och miljömöbler och syftet är att minska inköpen av nya kontors- och konferensmöbler.

– För mig är det här en dröm som går i uppfyllelse. Jag har arbetat med miljöfrågor och attitydförändringar i många år i VGR. Det är viktigt att alla förstår att det är allvar nu. Om vi alla hjälps åt bidrar Åter i bruk till minskad klimatpåverkan och bättre ekonomi för VGR. Det säger Kim Aulin, verksamhetsansvarig för Åter i bruk.

På hemsidan för Åter i bruk kan man köpa nya möbler eller beställa upphämtning av möbler.

– Åter i bruk ska vara förstahandsvalet både när verksamheter behöver köpa in nya möbler eller göra sig av med möbler. Varje gång någon väljer att köpa möbler via oss i stället för att köpa nytt innebär det mer pengar till sjukvården. Vi märker att det finns ett stort engagemang bland medarbetare och vi välkomnar fler eldsjälar att höra av sig till oss, säger Kim Aulin.

Tommy Johansson är möbeltekniker och har arbetat länge med cirkulära processer i VGR. På Åter i bruk arbetar han med bedömning och reparation av möbler. Han monterar och bygger även om möbler efter kundernas behov.

– Det känns väldigt bra att vi är i gång nu. Nu hoppas vi att alla medarbetare kontaktar oss först innan de slänger möbler som de inte har användning för, säger Tommy Johansson. 

Jan Eriksson arbetar på Åter i bruk och ansvarar för transporterna med upphämtning och leverans av möbler till kunderna.

-Affärsidén är fantastisk. Våra kunder förvånas ofta av att möblerna vi levererar är som nya, säger Jan Eriksson.Zandra Gustafsson ansvarar för rekond och tvätt av möbler inför försäljning.

-Jag har ett viktigt och varierande jobb som jag älskar, säger Zandra Gustafsson.

Åter i bruks hemsida

Läs mer om Åter i bruk i VGRfokus