Framtidsgalan har nominerat Mathias Back på HMC

Uppdaterad:
Publicerad:
Fotograf: Famtidsverket

Mathias Back har blivit nominerad till årets inspiratör. Han arbetar på HMC i Mölndal som administrativ koordinator och som tekniker.

Hur känns det att vara nominerad till årets inspiratör? 
I början kändes det lite konstigt, men nu när jag har träffat alla medarbetare som jobbar på de andra hjälpmedelscentralerna i VGR (Borås, Uddevalla och Skövde) och de har sagt till mig att det är så rätt, då känns det väldigt bra. Så nu har jag börjat att ta in det som en väldigt ärofylld nominering.

Hur kan en arbetsdag för dig se ut då du har två olika tjänster? 
När jag jobbar som koordinator så håller jag i förbättringsmöten och trendanalysmöten kring felrapporter. Jag håller också i yrkesträffar med tekniker, sen är jag också med och utvecklar konsultationsprocessen kring specialanpassningar. Jag är även mentor för nyanställda i vårt team.

När jag jobbar som tekniker så specialanpassar jag elrullstolar. Jag är även med kring konsultationer med förskrivare när dom ska prova ut en elrullstol.

Du varit i Stockholm, vad hände där?
Jag har varit uppe i Stockholm en gång för att djupintervjuas. Det var 90 personer som blev nominerade i kategorin årets inspiratör och åtta gick vidare till dagen i Stockholm där vi presenterade oss själva för jurygruppen.

Vad är det folk uppskattar hos dig som gör att du blivit nominerad, tror du? 
Jag är alltid glad och positiv och jag vet att ingenting är omöjligt samtidigt som jag gärna delar även med mig av min kunskap. Jag är även noggrann med att skapa effektiva, intressanta och roliga möten.

Den 28 november presenteras vinnaren på Framtidsgalan i Stockholm.

Framtidsgalan har skrivit om Mathias på deras hemsida