HMC lånar ut personal till vården under sommaren

Uppdaterad:
Publicerad:

Hjälpmedelskonsulent Malin avlastar vården i sommar.

Hjälpmedelscentralen fick frågan under våren om de hade någon personal som hade vårdutbildning minst undersköterskeutbildning och som kunde tänka sig arbeta inom vården i sommar för att avlasta. En som tackat ja är Malin Kvist. Hon arbetar som hjälpmedelskonsulent på Hjälpmedelscentralen i Skövde.  

Vad arbetar du med idag på HMC?  
Jag arbetar som hjälpmedelskonsulent med inriktning mot hjälpmedel, bland annat stå/gå/träna, drivaggregat, liftar och lyftselar och sängar  

Hur fick du reda på att du kunde välja att hjälpa vården under sommaren?  
Jag fick reda på det via vår chef. Frågan gick ut i teamet kring vilka som skulle kunna tänka sig att ställa upp och vilka veckor. Jag fick fylla i ett dokument kring vilka utbildningar jag har och om jag kunde tänka mig att stötta upp inom vården.  

Hur var det att ta ett sådant beslut?   
Det var ett lätt beslut. Jag trodde dock att jag skulle hjälpa till som vårdbiträde på avdelning eller hjälpa till med provtagning av Coronapatienter. Det visade sig sedan att jag skulle stötta upp på arbetsterapin, vilket ställer betydligt högre krav och förväntningar på min yrkesprofession då jag inte arbetat kliniskt som arbetsterapeut på över 8 år.  

Vad ska du arbeta med under sommaren?  
Jag kommer att arbeta som arbetsterapeut på Medicin på SkaS 

Vad förväntar du dig av ditt “nya” arbete under sommaren?  
Att jag kan stötta upp ordinarie personal och vara en tillgång med de kunskaper jag har som arbetsterapeut även om jag är ringrostig och även kunna ge tips kring val av hjälpmedel. Vara en ambassadör för Hjälpmedelscentralen, fast på SkaS. Det ska bli roligt att träffa gamla kollegor som fortfarande arbetar kvar. 

Hur känns det?  
Roligt, spännande och lite nervöst.