Karolas yrkesresa inom VGR 

Uppdaterad:
Publicerad:

Karola Lindstedt Johansson arbetar just nu som projektledare på Tvätteriet Alingsås. Hon började sin karriär inom Västra Götalandsregionen 2002 som arbetsterapeut på Regionhabiliteringen, Drottning Silvias barnsjukhus.

- Jag har trott på mig själv och varit modig, men också tagit alla möjligheter som funnits utbildningsmässigt och därför kunnat göra denna yrkesresa, säger hon.  

 Karola utbildade sig i Finland och har två högskoleutbildningar; arbetsterapeut och sjuksköterska. Hon började sin karriär inom Västra Götalandsregionen 2002 som arbetsterapeut på Regionhabiliteringen, Drottning Silvias barnsjukhus och har under många år arbetat som hjälpmedelskonsulent på Hjälpmedelscentralen. De senaste åren har hon arbetat som projektledare främst med att införa digitala vårdmöten i HMC:s verksamhet.   

- Just nu är jag projektledare på Tvätteriet i Alingsås och jobbar med olika uppdrag. Framför allt arbetar jag med att identifiera och visualisera arbetsflöden för att möjliggöra förbättringar i de digitala redskapen, berättar Karola.    

Hon har också haft möjligheten att delta i flera olika utbildningar inom VGR bland annat projektledning och utbildning inom innovation och kundinvolvering samt Medarbetarsteget.

- Vill man bli chef så finns det välutarbetade program och en mer naturlig väg att gå. Vill man inte bli första linjens chef utan utvecklas på annat sätt är det lite svårare och det finns inte så många ”naturliga vägar”, säger hon.

Medarbetarsteget ser Karola som ett fantastiskt sätt att ta vara på kompetenser inom Regionservice och att det ger möjligheter till personlig utveckling.  

- Det krävs mod hos en själv att ta sig vidare i en organisation och så klart beror det helt på vad man vill göra. Men det som är viktigt är att man vågar visa vad man är bra på och att man har bra självkännedom samt har chefer som är modiga och lyhörda för personers kompetens samt vågar chansa, avslutar Karola.