Moderniseringar på Tvätteriet Alingsås

Uppdaterad:
Publicerad:

Utveckling och modernisering av Tvätteriet i Alingsås pågår och kommer att ske i flera olika steg.

-Det är ett komplext flöde att ta hänsyn till, som ska fungera hos alla användare, säger Cora Magnusson, servicechef på Tvätteriet Alingsås. Det som fungerar hos en kund fungerar kanske mindre bra hos en annan. Tvätteriet är både mottagare och leverantör av textilier. Tvätteriet utvecklar och moderniserar av flera orsaker, fortsätter Cora. Vi arbetar just nu med:

  • Attraktiv arbetsgivare
  • Bättre arbetsmiljö
  • Effektivare hantering

Det som står närmast på tur i moderniseringen på Tvätteriet är att den manuella granskningen av plagg ersätts med en robot/maskin. Idag arbetar tolv personer per skift med att känna igenom och tömma alla fickor i kläderna och se till att rätsidan alltid är utåt på plaggen. Några av dem kommer stanna kvar på sin position och andra kommer få nya arbetsuppgifter inom Tvätteriet.

Roboten som ska sättas in kommer att plocka klädesplaggen från frammatade högar på ett rullande band så att de kommer ett och ett. Matningen kommer ske både manuellt och maskinellt. De kommer sedan att gå igenom en scanner för att se om det finns föremål i fickorna - om det finns något i fickorna så kommer plagget ut och töms manuellt.
-Detta kommer att medföra ett jämnare flöde, ingen manuell granskning, högre effektivitet samt lägre personalkostnader. Maskinen kommer till oss i början av april 2019 och vi ska vara i full drift senare samma månad, avslutar Cora.

Hjälp oss få en god arbetsmiljö
För att skapa bra förutsättningar för en god och hållbar arbetsmiljö och en säker hantering av våra textilier, så önskar Tvätteriet lite hjälp från sina kunder.

  • Töm fickorna! Kvarglömda saker i fickorna, särskilt patientinformation, ökar.
  • Rätta till kläderna så att rätsidan är utåt.
  • Stäng dragkedjor.