Uppstart för Regionservice talangprogam

Uppdaterad:
Publicerad:
Bild på talangerna 2020.

Syftet med Regionservice talangprogram är att utveckla medarbetare och stärka vår värdegrund. Talangprogrammet är en del av att ta till vara på den kraft som finns inom förvaltningen och samtidigt synliggöra Regionservice som en attraktiv arbetsgivare. Förhoppningen är att alla medarbetare i Regionservice på olika sätt ska kunna ta del av talangprogrammet.

Programmet är ett utvecklingsprogram där deltagarna får en mentor i förvaltningsledningen. Talangerna träffar sin mentor regelbundet under året och får vara med på möten med ledningsgruppen och servicenämnden. De sju talangerna kommer också arbeta tillsammans i olika projekt kring bemötande.  Programmet kommer att pågå fram till och med oktober 2020.

Det här är vårt första talangprogram och det har ett spännande upplägg. I programmet ges deltagarna en möjlighet att påverka och bidra till att Regionservice utvecklas och når sina mål, samtidigt som de själva utvecklas, säger Marianne Päämaa, HR-chef på Regionservice.

Vi ställde några korta frågor till en av talangerna, Edis Demir tekniker från Hjälpmedelscentralen, om hans första känsla av programmet och hans förväntningar av deltagandet.

Hur känns det att vara med i talangprogrammet?
- Det känns bra att ledningsgruppen prioriterar talangprogrammet och vill stärka vår värdegrund. Man känner verkligen att de vill ta Regionservice och medarbetarna till nästa nivå. Det är även kul att få vara en del av den här resan, jag har fått djupare förståelse om VGR. Jag ser även fram emot att få arbeta tillsammans med de andra talangerna som är både drivna och engagerade. Det kommer bli något jag kommer minnas hela livet.

Vad har du för förväntningar som talang?
- Jag förväntar mig att ledningsgruppen tar till sig av den information de får från oss talanger som arbetar i direktanslutning till verksamheterna. Jag hoppas även att jag ska utvecklas som person genom talangprogrammet och skapa mig en tydligare bild av vad jag vill göra i framtiden.

Vad ser du för styrka med att delta i talangprogrammet?
- Vi kommer alla från olika förvaltningar och kan bidra med skilda erfarenheter och kunskaper. Genom att vara med i detta projekt får jag även möjlighet till en direktkontakt med ledningen genom min mentor och kunna framför tankar och idéer kring verksamheten.