Vad gör en kommunikatör?

Uppdaterad:
Publicerad:

Jonathan Neselrot och Lina Olofsson arbetar båda som kommunikatörer hos konsulttjänster inom Regionservice sedan i våras. De beskriver sin arbetsroll som varierande då de har olika uppdrag inom skilda verksamhetsområden i regionen.

Ni arbetar som kommunikatörer hos konsulttjänster inom Regionservice, vad gör man då?

Jag stöttar projektledare, chefer och tjänstepersoner i kommunikationsfrågor. Det kan vara allt från rådgivning, planering eller konsultation eller mer praktiska uppdrag som att bygga hemsidor, filma och redigera eller fotografera, säger Jonathan.

Som kommunikatör kan du göra många olika saker. Du kan jobba med webb och intranät, göra film och direktsända presskonferenser, prata med media, marknadsföra evenemang eller planera kommunikationsinsatser i ett projekt, säger Lina.

Varför valde ni att söka er hit?

Jag tycker om att jobba inom VGR och en av de sakerna jag uppskattar mest är bredden. Att få möjlighet att arbeta med olika typer av uppdrag är roligt. Det är allt från att planera entréer och skyltning, marknadsföra teaterprojekt och kommunicera kring implementering av regionala IT-system, säger Jonathan.

Det som lät mest lockande var variationen av uppdrag att få jobba med olika förvaltningar och uppleva bredden i VGR, säger Lina.

Vad är det bästa med att arbeta som konsult?

Variationen av uppdragsgivare och att genom det få ett större och bredare nätverk inom VGR, säger Jonathan.

Att känna att vi bidrar med en kompetens som behövs och göra nytta hos kunden, säger Lina.

Skulle ni rekommendera någon annan att söka sig till Regionservice och arbeta som konsult?

Utan tvekan. Jag har arbetat inom VGR i tolv år och jag har alltid trivts men känner nu att jag verkligen har hamnat rätt!, säger Jonathan.

Ja, om du vill arbeta med olika typer av uppdrag och gillar att ta mycket eget ansvar så ska du absolut söka dig hit!, säger Lina.