Vad gör en lagerarbetare på Sisjödepån?

Uppdaterad:
Publicerad:

Gunilla Petterson arbetar på Sisjödepåns godsmottagning inom VGR.

Du arbetar som lagerarbetare, vad gör man då?
Jag arbetar på Gods ut, vilket innebär att jag och mina kollegor ser till att de beställningar vi fått levereras till rätt ställe. Vi levererar till exempelvis Sahlgrenska, Folktandvården och Regionens hus och ser till att de får rätt material från oss på Sisjödepån.

Hur länge har du arbetat hos Sisjödepån och vad gjorde att du sökte dig hit?
Jag började på Regionservice 2005. Jag har arbetat inom vården i 18 år, då inom kommunen och äldreboenden. Jag kände att jag ville prova något annat och jag var också lite trött på att arbeta helger. Det var dags att göra något annat.

Hur ser en dag ut på ditt jobb?
Jag börjar dagen med att ta emot tomma vagnar som kommer i retur från våra kunder med lastbilar till lastbryggan Mina kollegor som jobbar på lagret kommer till oss på godsmottagningen och tar med sig de ordrar som kommit till Sisjödepån. När de har plockat färdigt ordern scannar jag och mina andra kollegor alla kollin och ser till att inget gods är skadat. Sedan ser vi till att varje order hamnar hos rätt kund genom att ställa dem på rätt avgångsplats på lastbryggan för fortsatt transport med lastbil.

Hur har ditt arbete sett ut under pandemin?
Under pandemin har vi haft mycket att göra då vi ser till att vården ska få allt material som de behöver.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är mina fina kollegor och att man känner sig behövd. Det har verkligen blivit extra tydligt under pandemin. Man ska vara stolt över att arbeta inom VGR. Utan oss stannar vården.